מדרסים בירושלים פלטפוס
שיטת הטיפול של אלפא מעבדות מדרסים היא בדיוק מה שנדרש על מנת להתמודד עם פלטפוס. אנו בראש ובראשונה מאמינים שמדרסים הם לא מוצר אלא טיפול, לכן מתמקדים במעקב צפוף אחר מצב המטופל ותוצאות הטיפול.
יתרה על כך, אנו משתמשים מלכתחילה בחומר מיוחד שמאפשר לייצר מדרסים גמישים בהתאמה אישית.
הגמישות היא זו שמאפשרת לנו להתאים את המדרס למצב הפלטפוס תוך כדי הטיפול ולבצע שינויים שעולים בקנה אחד עם הצרכים הרפואיים של ציבור המטופלים.
מהו פלטפוס?
בשביל להבין את היתרונות בשיטת הטיפול של אלפא מעבדות מדרסים בירושלים חשוב להכיר את מאפייני הפלטפוס.
באופן עקרוני, פלטפוס מתאר מצב של רגל שטוחה ללא קשת. הפלטפוס נגרם בעיקר בגלל התפתחות לקויה אך עשוי להופיע על רקע עומס על הרגליים, היחלשות של הגיד שאמור להחזיק את הקשת וסיבות גנטיות.
הבדלים בין סוגי פלטפוס
יש שני סוגי פלטפוס שמוכרים למדע ובהם מתמקדים בשיטת הטיפול של אלפא מעבדות מדרסים:
א. פלטפוס גמיש – זהו פלטפוס הבא לידי ביטוי רק בעת דריכה. במצב של פלטפוס גמיש כף הרגל הופכת שטוחה כאשר דורכים עליה, בעוד במהלך ישיבה נשמרת מעט קשת.
ב. פלטפוס קשיח – לשם השוואה, פלטפוס קשיח הוא נפוץ יותר ובו הקשת שטוחה בכל מצב. המשמעות היא שבפלטפוס קשיח הקשת נשארת שטוחה בלי קשר לעומס המוטל עליה, בישיבה או בהליכה.
מלבד ההבדלים בין סוגי הפלטפוס עצמו, יש סוגים שונים של טיפולים: אצל ילדים למשל ניתן להשתמש במדרס כדי לבנות קשת ולמעשה לפתור את הפלטפוס ואת המצב של השטחה בכף הרגל.
מנגד, אצל מבוגרים לא ניתן לבנות קשת ולכן יש צורך במדרס שיחזיק מעמד ויישאר אפקטיבי למשך שנים.
החשיבות של טיפול בפלטפוס
המומחים של אלפא מעבדות מדרסים מבינים היטב עד כמה חשוב לטפל בפלטפוס ולעקוב אחר קצב ההתקדמות של הטיפול.
בראש ובראשונה, החשיבות של טיפול בפלטפוס נובעת מהאופן שבו הוא פוגעת ברמת החיים. פלטפוס עלול לגרום לכאבים בפלג הגוף התחתון כיוון שמנח כף הרגל לא תקין והוא משליך על שאר האזורים בעמוד השדרה ובגב.
כמו כן, במקרים קיצוניים מלווה הפלטפוס בכאבים שמופיעים בכף הרגל ובברכיים.
כך אנו מטפלים בפלטפוס
במידה ומדובר בפלטפוס גמיש, אנו בודקים איפה הקשת ומבצעים מדידה כאשר הרגל במצב ניטרלי וללא עומס. כך אנו מזהים את מיקום הקשת המדויק ובונים מדרס אידיאלי.
איך מייצרים מדרסים לפלטפוס?
בשלב הראשון אנו מייצרים בתוך המדרס קשת נמוכה, אך לאחר מכן מעלים את גובה הקשת עד שהכאבים חולפים. מנגד, במצב של פלטפוס קשיח אנו מאבחנים את הרגל ובונים קשת חדשה.
גם כאן אנו מקפידים להתחיל עם קשת נמוך ומגביהים אותה באופן הדרגתי עד שמגיעים לגובה נכון ונטול כאבים.